ITSU-DOKO
logo ITSU-DOKO

Hanami Warsaw Party by OTO!SUSHI

✨Zapraszamy prawdziwych miłośników kultury japońskiej i sushi na wyjątkowe wydarzenie kulinarne autorstwa OTO!SUSHI. 🏮

2019-04-13
18:00 - 23:59
See more information
Time left:
days
hours
minutes
seconds

Hanami Warsaw Party by OTO!SUSHI

Hanami Warsaw Party to nadzwyczajna okazja do poznania smaków i wielowiekowych tradycji Japonii. 🇯🇵🎎🌸
W jednym miejscu postanowiliśmy zebrać to, co najcenniejsze w Kraju Kwitnącej Wiśni, i przekazać w formie najbardziej osobistego doświadczenia.
Podczas imprezy poznasz tajniki parzenia herbaty🍵 oraz na żywo zobaczysz ceremonię rozbioru 🐟 tuńczyka błekitnopłetwego- najbardziej cenionej przez Japończyków ryby. Wspomnianego tuńczyka spróbujecie w najświeższym wydaniu w aranżacjach najlepszych Sushi Masterów. 🍣🔪
Całości dopełni pokaz przygotowany przez profesjonalnego sommeliera, który zadba o dobór idealnego wina do Waszych potraw. Zwieńczeniem wydarzenia będzie kurs robienia sushi, który zostanie poprzedzony widowiskowym pokazem
live cooking. Występ został przygotowany przez doświadczonych sushi masterów z restauracji OTO!SUSHI.

***

CZY MOŻNA POŁĄCZYĆ PRZYJEMNE Z POŻYTECZNYM?

Z nami na pewno. Posiadamy 10- letnie doświadczenie,
35-osobowy, wykwalifikowany team, setki kompleksowo zrealizowanych cateringów, wielokrotne wyróżnienia
przez portale takie jak TripAdvisor. Oferujemy nie tylko spektakularny event, który zbliży Was do kultury
Kraju Kwitnącej Wiśni, ale i doskonałą okazję do zbudowania
czy zacieśnienia więzi biznesowych.

***

PROGRAM WYDARZENIA

1. Welcome drink
Uroczyste powitanie i krótkie omówienie programu wydarzenia

2. Spotkanie z zieloną Japonią
Poznanie tajników japońskiej sztuki herbacianej
KOKORO

3. Ceremonia rozbioru tuńczyka 120-150kg
Pokaz porcjowania tuńczyka błękitnopłetwego – najbardziej cenionej przez Japończyków ryby
COMINPORT

4. Live cooking
Profesjonalny pokaz przygotowany przez doświadczonych sushi masterów
OTO!SUSHI

5. Kurs robienia sushi
• Historia kuchni japońskiej – sushi dawniej i dziś
• Gotowanie i doprawianie ryżu sushi
• Dobór i przygotowanie składników
• Przygotowanie stanowiska pracy – mata, nóż
• Krojenie ryb i warzyw
• Przygotowanie nigiri, futomaków i innych form sushi
oraz sztuka prezentacji
• Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego
sushi
OTO!SUSHI

5. Pokaz sommelierski & open bar
• Teoria i praktyka: Jak połączyć wino z sushi?
• W poszukiwaniu wyjątkowego smaku i charakteru
• Zasady serwowania wina
• Open bar: Poczuj tradycję wzbogaconą doświadczeniem i
rozkoszuj się nią
PREMIUM WINES

7. Pokaz kaligrafii
• Poprowadzony przez pana Sakamoto Ryotaro, z Warszawskiej Szkoły Języka Japońskiego
SAKAMOTO RYOTARO

8. Oficjalne wręczenie certyfikatów wszystkim uczestnikom

SZCZEGÓŁOWY OPIS WYDARZENIA
👉🏻 https://bit.ly/2F07DkK

ZAPISY
📱 +48 501 625 533
📧 info@oto-sushi.pl

Polecamy śledzić wydarzenie na stronie źródłowej organizatora, by być na bieżąco ze wszystkimi aktualnościami jak: potwierdzenie, czy wydarzenie nadal ma się odbyć, czy nie zmieniło się miejsce, wstęp jest wolny czy płatny itd

https://www.facebook.com/events/549691522184107/